dimecres, 16 de novembre de 2011

Material previ Ruïnes d'Empúries

                                          
Companys i companyes,


Per aprofitar al màxim els dies que passareu a l'Alt Empordà i perquè la participació de l'alumnat sigui fruit de la recerca i la motivació, és convenient que treballeu els temes prèviament a les aules, en la temporització que creieu més adient.
Heu de clicar a les paraules marcades en un altre color.¿Us veieu visitant Empúries? Algú dirà: pedres i més pedres, i, a sobre, mal posades! Per a evitar aquesta percepció que tenen alguns i algunes, us proposem que abans de venir llegiu i treballeu a classe el conte d'en Màrius d'Empúries. És un noi d'uns 10 o 11 anys amb els seus amics i amigues. Vivien a Empúries el segle I dC i podreu resseguir les activitats que feien habitualment durant una jornada. Durant el recorregut que fareu amb el GPS haureu de localitzar els punts i reconèixer tots els llocs on vivien, estudiaven i jugaven en Màrius i els seus amics i amigues. Així serà més fàcil imaginar-nos com era aquesta ciutat fa.... quants segles?


En Màrius es va fent gran i si voleu saber com era la seva vida quan tenia la mateixa edat que vosaltres heu de llegir el conte de Màrius i Gal·la 


És molt important que feu la lectura d'aquests dos contes per tal de contextualitzar l'itinerari. Hem constatat que com més han treballat el conte, més profit en treuen de la visita. Per això us demanem que el llegiu, que el comenteu, que ens en feu preguntes, que us en feu vosaltres mateixos, de preguntes volem dir; que investigueu...Si els i les professors/es, voleu tenir més informació de la visita que farem a les ruïnes, disposeu d'una guia de continguts d'en "Màrius d'Empúries" i una altra Guia Didàctica de "Màrius i Gal·la"Només cal clicar a sobre i s'obrirà l'enllaç.


Si teniu alguns/es alumnes amb dificultats de comprensió podeu visualitzar el  resum del conte d'en Màrius 

TV3 va oferir un programa especial d'"Històries de Catalunya" dedicat a Empúries, amb un títol molt eloqüent: "Empúries, l'ànima de Catalunya".

Us hi fem un enllaç, per si us el vau perdre. Cliqueu sobre la imatge.Carme CdA Empúries

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada